1. maj

1. maj på Risbjerggård

Dato: 
1. Maj 2016 8:00 - 11:00
Sted: 
Risbjerggård, Hvidovrevej

Den 1. maj fejrer vi traditionen tro på Risbjerggård. Mon det bliver sidste gang, vi kan vælge det sted til arrangementet. Mere om arrangementet senere.

Emneord:

1. maj - en kamp- og festdag

Skrevet af Gert Wahl

Tanken om at bruge en proletarisk fridag som middel til opnåelse af otte timers arbejdsdag opstod først i Australien. Allerede i 1856 besluttede landets arbejdere at holde en fridag med møder og festligheder som manifestation til fordel for otte-timers-arbejdsdagen. De valgte den 21. april til denne festdag. Til at begynde med tænkte de australske arbejdere kun på at holde den fest i 1856, men denne første festdag gjorde et så stærkt indtryk på det australske proletariat ved den opmuntring og agitation, som kom til udtryk, at de besluttede at gentage festen hvert år. De amerikanske arbejdere var de første til at følge eksemplet. De fastslog i 1886, at 1. maj skulle være dagen, hvor alt arbejde skulle standses. På denne dag forlod 200.000 arbejdere deres arbejde og krævede otte-timers-arbejdsdag.

Emneord:

1. maj: Morgenmøde med musik og taler

Dato: 
1. Maj 2015 8:00 - 11:00
Sted: 
Risbjerggård, Hvidovrevej 241, 2650 Hvidovre

Vi fejrer 1. maj på Risbjerggård kl. 8-11 sammen med Folkebevægelsen. Cirkus Panik underholder os traditionen tro og vi synger røde sange. Annika Holm Nielsen, vores lokale FT-kandidat, Karina Rohr Sørensen fra FB, Mogens Leo Hansen fra kommunalbestyrelsen og Gunna Starck taler. Gunna kan nok her i 100-året for indførelse af kvindernes valgret sige os et par opbyggelige ord.

Emneord: