Hvad er alternativet til konkurrencestaten

ForhåndsvisningPer Bregengaard introducerer Enhedslisten politik på området med efterfølgende debat onsdag den 23. november kl. 19.30 i Rytterskolen, Hvidovre Kirkeplads 1. Per Bregengaard er medlem af Enhedslistens økonomisk-politiske udvalg og tidligere borgmester i København.

Det er en brændende aktuel opgave for venstrefløjen at udvikle et politisk og økonomisk holdbart alternativ til konkurrencestaten. Den voksende ulighed og skrantende demokrati er "sygdomstegn".

Enhedslisten vil en demokratisk, rød-grøn produktionspolitik med et socialistisk perspektiv. En 30-timers arbejdsuge er et aktuelt mål, der vil bidrage til demokratisering, velfærd og bæredygtighed.

Uligheden vokser i Danmark. Mange må nu kategoriseres som egentlig fattige, selv om Danmark hører til blandt verdens rige lande. Det er helt uacceptabelt og helt unødvendigt, så det er en brændende aktuel opgave for venstrefløjen at udvikle et alternativ til konkurrencestaten. Et politisk og økonomisk holdbart alternativ, der giver sammenhængende og troværdige svar. Den voksende ulighed og det skrantende demokrati er "sygdomstegn".

Hvordan ser det ud i praksis?

Hvad skal vi leve af - på vej til socialismen? Hvordan skal vi leve i vores lokale og globale samfund?
Er demokratiske kooperativer en del af svaret? Er demokratisering af bankverdenen og oprettelse af en samfundsbank svaret? Kan en 30-timers arbejdsuge bidrage til demokratisering og velfærd.

 

Emneord: